Sigges 70:a Barracuda Cab.

 Det här är historien om den första 70:a Barracudan jag såg i verkligheten. Efter att ha studerat den nya Barracudan i Teknikens Värld och läst om den fulländade Muskelbilen så stod det klart att en sån vill jag ha, jag var 13 år. Ett par år senare fick jag se den i verkligheten. Sigge som hade serveringen vid Ängbybadet hemma där jag fortfarande bor hade köpt en gul (min favorit färg) Barracuda cab. Jag tror att jag var 15, jag hade i alla fall moppe. Första gången jag såg den stod jag bara och gapade, det var det absolut häftigaste jag hade sett. Min drömbil från Teknikens Värld och dessutom som cab och GUL! Tyvärr så försvann jag in i GM träsket och Corvette blev min första jänk och Barracudorna glömde jag bort tills jag fyllde 40 och jag bestämde mej för att köpa en Raggarbil, Pontiac Firebird cab 67-68 eller Camaro cab 67-69 skulle det nog bli till den dagen i mitten av januari --97 då jag fick se annonsen på en -70:a Barracuda cab. En sån som Sigge hade sa jag för mig själv, det var ju min absoluta drömbil, den skall jag ha och så blev det. Jag sa till alla att jag köpt min drömbil sedan jag var 13 och har berättat för otaliga om Sigges 70 cab vid Ängbybadet som jag bara drunknade i när jag satt på slänten ner mot serveringen och tittade på den gula skönheten.
Jag kom över ett Moparregister -99 där jag hittade bilen och fann att Sigge hade den kvar i sin ägo, åren gick och jag tänkte att jag skulle ta kontakt men det rann ut i sanden för att jag är så rädd att störa. Jag fick det senaste Mopar- registret sommaren 2005 och fann att bilen stod registrerad på adressen där jag vet att Sigge bodde. Sigge hittade jag inget nummer till men väl till hans Dotter Pia som hjälpte mej att få kontakt med Sigge som numera bor i Andorra men kommer hem då och då.

Torsdagen 3 november 2005 träffade jag Sigge igen efter 30 år och fick se min ungdoms drömbil igen.

Sigge öppnade garaget och där stod den, 1970 Barracuda Convertible Lemon Twist. Jag tappade faktiskt andan.

Sigge backade ut och sa att vi skulle ta en tur till macken och pumpa däcken. Äntligen fick jag åka i den.

Sigge fyllde luft i högra bakdäcket som han sa hade pysspunka så han fyllde 3,5 kilo så det skulle finnas kvar luft nästa gång han kom till sverige.

Sigge berättade att han köpte bilen i USA 1971 för 11000:-.

En orörd 318 förutom att Sigge har bytt förgasare för att få den att gå billigare för typ 40 år sedan, han har satt på headers och byggt nytt avgassystem.

Framstolarna syddes upp av en sadelmakare på Åland i sommras.

Det var en fantastisk november morgon, att få träffa Sigge och få se Barracudan igen och att efter 30 år äntligen få åka iden. Den gick otroligt fint i maskin och bilen är i ett fantastiskt fint orginalskick. Lemon Twist är orginalkolören och Sigge har aldrig lackat om den, så om ingen lackade om den innan Sigge köpte den så är det orginallack.

Fenderplaten satt kvar och lyder så här.

P37

R11

V5X

Y05

26

EN1

V3X

A01

C15

C55

H51

L31

FY1

H6X9

000

A15

000374

-----

E44

D31

BH27

GOB

-----

-----

Hemma igen och väntar på sommaren och Sigge. Om någon tror att han skall kunna köpa Sigges Barracuda Cab så glöm det, Sigge är bara 66 år och säger att Barnbarnen får väl ta över den någon gång. Lyckliga dom!

Nysse