Mika tipsade mej om den här Super Been när jag förstått att det inte blir någon Cuda i sommar heller. Den fanns på Åland så det var bara att boka resa via Grissle hamn, låna Staffan Becks släp och åka på Ålandskryssning efter att vi kommit överens per telefon med ägaren om priset.

 Eftersom bilen gått som Racebil så hade den bara headers så jag åkte till Thomas på Avgassystemet i Sumpan som konstaterade att det var sprickor i headerserna så det var bara att kapa ner och skaffa nya innan det gick att göra ett besiktningsbart ekipage.

 Grenrören kapades ner till en prydlig hög järnskrot.

 Så skulle dom nya på plats, vilket skulle visa sej inte vara så lätt.

Pinnbultarna var för långa så dom försökte vi ta loss med rörtång men dom gick av, så då var det bara att riva av topparna.

För att det inte skulle komma ner skräp i bottendelen så hittade vi en Finsk kvalitetsskjorta att lägga dit, tack Hjalle!

 

Tillbaka till Thomas på Avgassystemet som hjälpte mej att ta ur dom nu till antalet 4 avbrutna pinnbultar. Konstigt! han tipsade mej om att Hansen Racing har öppnat en verkstad där dom gör avgassystem för USA bilar.

 När detta var klart så skulle packningsresterna tas bort vilket visade sej dölja nya överaskningar.

 Två sprickor bredvid avgaskanalerna vilket gjorde att vi var tvungna att ha nya topplock. Efter en timmes fundering så kom jag och Mika fram till att det smartaste vi kunde göra var att byta motor eftersom Cudans motor inte skulle komma till använding i sommar och den var bara att lyfta i och montera på Six packet. Så ur med Motorn.